Ghidul SRR

Ghidul SRR pentru realizarea prezentarilor de caz de catre rezidentii participanti la Scoala de Vara a Tinerilor Reumatologi- editia a IV-a

Fiecare rezident participant la Scoala de Vara va trebui sa prezinte cazul clinic ales.
Incadrarea in timp este esentiala, astfel incat va rugam sa respectati urmatoarele cerinte:

1.Fiecare rezident va avea la dispozitie maximum 15 minute, din care 10-12 minute pentru prezentare, iar restul timpului pentru discutii.

2. Prezentarea va contine maximum 12 slide-uri.

3. Prezentarea va incepe cu o introducere scurta (1-2 slide-uri) despre modalitatea de debut a bolii si starea pacientului la internare. Incercati sa subliniati elementele cheie si sa creionati o strategie de rezolvare a cazului impreuna cu colegii rezidenti participanti.

4.Identificati ipoteza principala de diagnostic cerand sugestii colegilor rezidenti.

5.Continuati cu elementele de diagnostic pozitiv.

6.Enuntati elementele cheie in evolutia cazului si principiile de tratament pentru cazul in speta. Retineti ca nu veti avea timp pentru o detaliere a teoriei legata de patologia prezentata.

7.Sintetizati aspectele instructive ale cazului in maximum 2 slide-uri la sfarsitul prezentarii.

8.Evitati utilizarea denumirilor comerciale ale medicamentelor amintite in prezentarea dumneavoastra.

9.Excludeti din prezentare orice element de identificare a pacientului (blurati numele pe ECG, CT, buletine de analize).

10.Enuntati diagnosticul la finalul prezentarii.

11.In confirmarea primita dupa trimiterea rezumatului exista un link care va permite modificarea unor elemente din rezumatul trimis (Titlu Lucrare, Autor, Co-autori,Rezumat).

Atentie! Participarea rezidentilor la toate conferintele si sesiunile de prezentari de cazuri clinice ale Scolii de Vara este obligatorie. Programul social va include toti participantii si va fi stabilit de catre organizatori.